UNA COSA MOLT GRAN EN UNA DE MOLT PETITA

diumenge, 26 d’agost del 2012

Repta la distància,
una lletra per conquerir-la,
i el cor, sempre el cor
per desarmar-la.

BAGUÉ, Enric

Per vèncer la distancia amb l'altra persona, cal fer servir "una lletra", metonímia de les paraules, de la retòrica, la qual forma part de l'estratègia de seducció.  Però cal llegir aquestes paraules amb el cor per desarmar-les, tot tornant l'estima, com la poesia en últim terme no s'interpreta, sinó que se sent.

7 comentaris:

Sílvia ha dit...

Les paraules si s'acompanyen del cor provoquen sempre un doble efecte. Vaig llegir aquest poema que et dedicava l'Enric en l'altre bloc teu i ja em va semblar genial; rellegir-lo acompanyat de la teva interpretació és una redescoberta.

Helena Bonals ha dit...

El que no sé encara és quina relació té amb el meu, de poema!

Gràcies, Sílvia.

Enric ha dit...

Helena , abans de res , gràcies per penjar el poema.
La interpretació que fas és molt bona peró cal anar més enllà de la seducció o d acotar-lo a les persones . Per mi, i és una interpretació personal, poesia és igual a cor. Jo no escric poesia, em surt , bona o dolenta , és igual, simplement surt.
I la relació amb el teu poema és molt simple. No em preguntis perque peró gràcies al teu va sortir el meu. Bell, per tant útil.
un petó

Helena Bonals ha dit...

Enric, doncs és molt bona, la teva poesia! En sembla que ja veig la relació amb el meu poema, la lletra física d'un poema es contraposa amb la poesia en el cor. Jo només em movia a cegues!

Això de bell, per tant útil, no m'ho crec pas, de totes maneres!

Enric ha dit...

jo no crec que vagis a cegues amb res. Ets bona però t 'ho has de creure. I ets bona no per treure un deu, un vuit o un quatre pelat, per ser o no ser una bona poeta... ni els títols ni les qualificacions m'han importat mai un pito.
Ets bona perque sents i perque ets valenta per voler-ho compartir. No t hi pensis gaire en tot plegat i disfruta

cantireta ha dit...

Tots dos en sou, de deu=10 per a la inspiració. I macos.

Helena Bonals ha dit...

cantireta,
moltes gràcies! Que se'm posin virus a l'ordinador a voltes val per paraules com les teves.