UNA COSA MOLT GRAN EN UNA DE MOLT PETITA

dimecres, 2 de novembre del 2011

Habitar en aqueix pensament

Caminar sobre el fil de la navalla, respirar a fons i sentir que la vida val la pena. Mirar l'horitzó, imaginar que penses en mi. Habitar en aqueix pensament...

Poema d'Ana Muela Sopeña traduït al català per Pere Bessó


*****

HABITAR EN ESE PENSAMIENTO

.....Caminar sobre el filo de la navaja, respirar profundamente y sentir que la vida merece la pena. Mirar el horizonte, imaginar que tú piensas en mí. Habitar en ese pensamiento...

MUELA SOPEÑA, Ana dins Laberint de pluja

"Caminar pel fil de la navalla": tenir-ho tot alhora. "respirar a fons": arrencar-se l'angoixa i "sentir que la vida val la pena", igual com la poesia. "Mirar l'horitzó": (un altre fil de la navalla), projectant-se en el futur. "imaginar que penses en mi": creure possible l'amor. "Habitar en aquest pensament": pensar en l'altre alhora, habitar en la poesia que els uneix. Seria un poema d'un amor d'igual a igual, en definitiva, de tants "alhora" que l'omplen.

8 comentaris:

Joana ha dit...

Seria quelcom així com arriscar i guanyar-li la partida a la por per a poder gaudir plenament de la felicitat però sense caure en la inconsciència.

Helena Bonals ha dit...

Joana: per guanyar-li la a partida a la por i a l'excés de seguretat: pel fil de la navalla.

Alyebard ha dit...

Helena, molt bo el comentari. Per a guanyar a la por pel fil de la navalla. M'ha agradat.

Helena Bonals ha dit...

Alyebard: el fil de la navalla és una imatge clàssica de l'anar pel terme mig. Estic contenta que t'agradi el comentari i el poema.

Barcelona m'enamora ha dit...

Amor per la vida i esperança.

M'agrada el concepte del fil de la navalla, tocar sense intentar agafar.

Helena Bonals ha dit...

Barcelona: "Tocar sense intentar agafar": et tallaries.

Barcelona m'enamora ha dit...

Helena, ara estava llegint una entrada d'un altre blog i no sé si ja la deus haver llegit..però em sembla que t'agradaria. Parla de l'ànima, no és poesia, però l'he trobat fantàstic i m'he enrecordat de l'entrada que vas fer que parlaves de l'ànima.

Ucronies

Barcelona m'enamora ha dit...

Ai, no he posat bé l'enllaç...hi torno: Ucronies